Koreansk drama översikt

Koreansk drama har blivit något av ett fenomen inte bara i Asien men även i andra delar av världen som Latinamerika, Mellanöstern, Ryssland och på andra håll.

Några av de internationellt mest populära koreanska dramer är Winter Sonata, Dae Jang Geum, Full House, Stairway to Heaven, My Girl, Boys Over Flowers, You’re Beautiful, IRIS, Personal Taste, Playful Kiss.

Det finns i princip två huvudsakliga genrer av koreanska dramer. Den första genre liknar såpoperor men utan öppet sexuellt innehåll. Dessa dramer innebär ofta kärlekstrianglar då den kvinnliga hjälten vanligtvis förälskar sig i huvudpersonen som först behandlar henne illa, men sen börjar att bry sig om henne och bli kär. Det finns även konflikter, relationsproblem mellan barn, föräldrar, svärföräldrar m.m. Dessa dramer vara allt från 16 episoder till över 100 (oftast högst 200).

Den andra stora genren är koreanska historiska dramer är fiktiva dramatiseringar av koreanska historia. Kampsport och action är ofta en stor del av koreanska historiska dramer.

Koreanska dramer har fått en enorm popularitet i Japan.

Den första koreanska drama som blev mycket populär i Japan var Winter Sonata som sändes av NHK (日本放送協会, Nihon Hōsō Kyōkai, Japanskt radio- och TV-bolag) 2003. Programmet sändes till och med två gånger under samma år på grund av en hög efterfråga från tittarna.

Vissa har hävdat att koreansk drama har förbättrat relationerna mellan Japan och Sydkorea eftersom fler japaner blivit intresserade av den koreanska kulturen. Det ökade intresset för koreansk kultur har främjat japanska turismen till Sydkorea och har lockat tusentals besökare till landet.

Det sägs även att den forna japanska första dam Miyuki Hatoyama, gift med den forne premiärministern Yukio Hatoyama har ofta utropat sin kärlek till koreansk drama och även sagt att det är hemligheten till hennes ungdomliga utseende.

Jag tycker att Koreansk drama berör något inom en och jag tror att många kan lätt identifiera sig med dramas karaktärer. Dramer väcker minnen av den första kärleken, ungdom, skoltiden och blåser liv i sådana känslor som man annars kanske glömt bort.

 

I den här bloggen kommer det presenteras koreanska och japanska dramer, ges information om skådespelarna, musik, scener bakom kulisserna m.m.

 

Dramer kan ses på Dramacrazy.

 

Boys Over Flowers

 

 

You are Beautiful

 

 

 

 

Personal Taste

 

 

Playful Kiss

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0